Mijn naam is Marion Weijts. Ik ben psychosociaal therapeut en relatietherapeut. Mijn begeleiding is er op gericht mensen vaardigheden te leren waardoor klachten verminderen, ze meer in hun kracht komen, meer zichzelf zijn, en zich sterker voelen. Wanneer spanningen en problemen verminderen komt er ruimte voor ontspannen, gelukkig leven en veilig verbinden.

Het unieke in elk mens inspireert mij om samen op zoek te gaan naar de toegang tot plezier en vrijheid in communiceren en leven en van daaruit het aangaan van liefdevolle en veilige relaties.

Mijn benadering in de therapie is gericht op de mens als geheel; het denken, het voelen en het gedrag. Naast methodieken voor ontspanning, bewustzijn en lichaamswerk, werk ik volgens de methodes Systemisch Werk, TA (Transactionele Anayse), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Somatic Experience (SE) en Emotionaly Focused Therapy (EFT) .

Na de HBO-opleiding Logopedie heb ik de universitaire Opleiding Spraak- en Taalpathologie aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen afgerond. Ik heb ervaring opgedaan in verschillende organisaties en opende in 1992 mijn logopediepraktijk. Van 1997 tot 2023 heb ik gewerkt als adem-stem-en stottertherapeut. Met name de opleiding tot Stottertherapeut was de aanzet tot verdere ontwikkeling op het psychosociale vlak. Inmiddels heb ik de logopedie achter me gelaten en werk ik alweer jaren als gecertificeerd Psychosociaal therapeut en Relatietherapeut.

Als Psychosociaal therapeut ben ik ingeschreven in het register van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Gespecialiseerde Psychosociaal Therapeuten (www.NVPA.org) en als Registertherapeut® in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. (www.rbcz.nu)

Daarnaast ben ik EFT-geregistreerd Relatietherapeut (www.EFT.nl)

Marion Weijts

Locatie: Den Bosch en Breda

Met trillende vingers trok hij in één beweging het masker af.
En riep schel: ”Kijk dan!”
Met zachte stem gaf ze antwoord:
“Wat wil je dat ik zie?
Jij bent het immers
Jij in je essentie.”

(Uit: de Maskermaker, Wibe Veenbaas e.a.)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren