Heb je last van stemklachten? Klinkt je stem hees? Valt je stem soms weg? Heb je keelklachten of slikklachten? Of heb je het gevoel dat er teveel slijm in je keel zit, dat maar niet weg wil?

Dan kan gespecialiseerde logopedie voor stemtherapie jou helpen.

De stem is de spiegel van de ziel. Bij vrolijkheid hoor je de jubeling in je stem, bij verdriet zit er een brok in je keel en bij spanning lijkt het soms alsof je keel wordt dichtgeknepen. Spanningen, verkeerd stemgebruik en fysieke problemen kunnen stemklachten veroorzaken tijdens spreken en zingen. De stemklachten zijn bijvoorbeeld heesheid, globusgevoel, pijn in de keel, de stem die wegvalt en veranderingen in toonhoogte en volume.

Praktijk Uitjezelf geeft stemtherapie op een manier die past bij wat er voor jou nodig is; ademtherapie, ontspanningstherapie, stemtraining, zangtraining en psychosociale therapie.

Een specifiek onderdeel dat ook binnen de stemtherapie van praktijk Uitjezelf valt is de stemklacht bij transgenders: genderdysfonie voor mensen die in transitie zijn van man naar vrouw of andersom.

Het doel voor alle stemcliënten is dat stemklachten verdwijnen, dat je stem past bij wie jij bent en dat je stem weer vrij kan klinken. Je kunt stemtherapie volgen in onze logopediepraktijk in Breda en Den Bosch.