Mijn naam is Marion Weijts. Ik ben logopedist-stottertherapeut, ademtherapeut, stemtherapeut, psychosociaal therapeut en relatietherapeut. Mijn begeleiding is er op gericht mensen vaardigheden te leren waardoor klachten verminderen, ze meer in hun kracht komen, meer zichzelf zijn, en zich sterker voelen. Wanneer spanningen en problemen verminderen komt er ruimte voor ontspannen leven en vrijuit spreken.

Het unieke in elk mens inspireert mij om samen op zoek te gaan naar plezier en vrijheid in communiceren en leven met respect voor ieders wensen en behoeften.

Mijn benadering in de therapie is gericht op de mens als geheel; het denken, het voelen en het gedrag. Naast methodieken voor adem, stem, spraak, ontspanning, bewustzijn en lichaamswerk, werk ik volgens de methodes Neurolinguistisch Programmeren (NLP),  TA (Transactionele Anayse), Systemisch Werk, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Somatic Experience (SE) .

Na de HBO-opleiding Logopedie heb ik de universitaire Opleiding Spraak- en Taalpathologie aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen afgerond. Ik heb ervaring opgedaan in verschillende organisaties en opende in 1992 mijn logopediepraktijk. Sinds 1997 ben ik gespecialiseerd als Stottertherapeut, erkend door de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie. Wij werken volgens de Richtlijn Stotteren, die landelijk erkend en verplicht is per 1 januari 2016. De opleiding tot Stottertherapeut was de aanzet tot verdere ontwikkeling op het psychosociale vlak. Inmiddels ben ik gecertificeerd Professioneel Begeleider/coach en Systeembegeleider, opgeleid door Phoenix Opleidingen. Als Psychosociaal Therapeut ben ik ingeschreven in het register van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Gespecialiseerde Psychosociaal Therapeuten (www.NVPA.org) en als Registertherapeut® in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. (www.rbcz.nu)

Marion Weijts

Locatie: Den Bosch en Breda

Met trillende vingers trok hij in één beweging het masker af.
En riep schel: ”Kijk dan!”
Met zachte stem gaf ze antwoord:
“Wat wil je dat ik zie?
Jij bent het immers
Jij in je essentie.”

(Uit: de Maskermaker, Wibe Veenbaas e.a.)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren