Marion Weijts begeleidt volwassenen met een logopedisch probleem op gebied van stotteren, stem (hees, stem kwijt, keelklachten), ademhaling (hyperventilatie, benauwdheid) of een andere vorm van belemmering in het spreken.

Vaak gaan deze klachten gepaard met angst, schaamte, negatieve gedachten en spanningen. En andersom kunnen spanningsklachten en stress zich uiten in de vorm van een logopedische klacht: keel- en stemklachten, gespannen stotteren of ademmoeilijkheden. Is bovenstaande herkenbaar voor jou? Dan kun je bij Uitjezelf terecht voor logopedische en/of psychosociale begeleiding.

Uitjezelf biedt tevens deskundigheidsbevordering, coaching en supervisie aan logopedisten, die vragen hebben over de begeleiding van stotterende volwassenen.

Hoe is onze aanpak?

Stotterproblemen, ademmoeilijkheden en/of stemklachten worden onderzocht en in kaart gebracht. Ook jouw mogelijkheden en persoonlijke kwaliteiten maken we helder waardoor we doelgericht en concreet aan de slag kunnen aan de hand van een op maat gemaakt therapieplan. We boren vaardigheden aan en gaan ze trainen: ademhalingstechnieken, stemtraining, en spraaktechnieken, lichaamswerk en ontspanning. En waar nodig geven we psychosociale begeleiding om je zorgen te verhelpen en angst en spanningen te verminderen. Samen werken we toe naar het einddoel: vertrouwen hebben in jezelf en optimaal kunnen functioneren.

De therapie heeft altijd tot doel het vrijuit en gemakkelijk spreken te bevorderen en negatieve emoties en gedachten rondom het spreken te voorkomen of te verhelpen.

Volwassenen, die stotteren bieden we indien nodig naast individuele therapie ook groepstherapie op maat.

Liever alleen

Zegt ze
met een rechte rug
en een zekerheid in haar ogen
die elk moment kan omslaan
in het tegendeel
Ze houdt zich sterk
door niet te missen
wat ze mist
door niet te verlangen wat ze verlangt
door niet te dromen
waarvan ze droomt

Stef Bos

Logopediepraktijk Uitjezelf - Breda